Taliándörögd

Taliándörögd a Balaton-felvidék egyik legszebb és legszínesebb vidéke. A kirándulók, kerékpár- és lovas túrázók által kedvelt környezet minden szempontot figyelembe véve. 

Klastrom rom

Mindenki személyesen élvezheti a még sok helyen érintetlen természet közvetlen közelségét és megismerheti környék nevezetességeit. A táj szépségét emelik még az Eger-völgyi települések Kapolcs, Monostorapáti, Vigántpetend, Pula valamint Öcs. Innen kiindulva karnyújtásnyira helyezkednek el a környező tájegységek. A Bakony-hegység, a Káli-medence, a Balaton part vagy például a Tapolcai-medence.

 

Taliándörögd madártávlatból

Az Eger-völgye ad otthont az ország legnagyobb és legszínvonalasabb művészeti fesztiváljának, amely minden nyár derekán kerül megrendezésre, a környező településekkel karöltve minden évben a Művészetek Völgye néven ismert, méltán népszerű tíz napos rendezvénysorozat. Mindent együttvéve maradandó élményt nyújt az összes látogatónak a környék vadregényes tájainak megismerése és a személyes tapasztalatok megszerzése a természet szívében! 

A Dörögdi-medence látképe magáért beszél... 


dörögdi medence